×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Gül Gülasem ATEŞ

TRUVA ATI..!

                                                                        

TRUVA ATI...

 

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, 3 Ekim 2021tarihinde kaleme aldığı makalesinde Çanakkale Köprüsü’nün isminin ‘Troya’ olması gerektiğini savunmuş. 

Özkök yazısında, “O bölgenin bütün dünya tarafından bilinen bir ismi var. Troya. Belki de dünyanın en önemli 10 tarihi markasından biridir bu... O nedenle başından beri hep aynı şeyi söylüyorum... Cumhurbaşkanı Erdoğan bana göre vizyoner (ileriyi gören, ileri görüşlü kimse) bir tavırla, bu köprüyü yaptırmaya karar verdi. Sonunda dünyanın en büyük mühendislik haber sitelerinden birinin dikkatini çekecek kadar küresel bir eser ortaya çıkıyor. Bu köprü sadece denizin üzerinden geçişi sağlayacak sıradan bir yapı değil. Aynı zamanda bütün dünya için önemli bir sembol. İlyada gibi tarihin en önemli hikâyelerinden birinin mekânı. Yani böyle küresel bir sembolün üzerine inşa edilen bir mühendislik harikasına küresel bir isim verilmeli..." 

                

Öğrencilik yıllarında odasının duvarında kocaman Karl Marks ve Che Guevera posteri bulunan, daha sonraları Özal'dan etkilenmesiyle birlikte liberalizme yöneldiğini ifade eden Sayın Özkök, küresel bir sembolün üzerine inşa edilen bir mühendislik harikası eserin adının TRUVA olmasını istiyormuş. 

Efendim, Vatan, millet, EZAN, bayrak. ülke menfaatleri söz konusu olunca benim grilerim yoktur, toleranslı olamıyorum. Yazılarımı zekâ gösterisi yapmak için değil gerçeklerin su yüzüne çıkması adına kaleme alanlardanım. 1915 Çanakkale Köprüsünün adının değiştirilmesi meselesi tolerans göstereceğim bir konu değil.

 

ÇANAKKALE ZAFERİNİN TÜRK TARİHİNDEKİ ÖNEMİ..

 

Çanakkale Savaşı Türk tarihinde çok önemli bir yer kaplamaktadır çünkü Osmanlı Devleti çok zor şartlarla girdiği bu savaşı kazanarak Dünya'daki pek çok müslüman ülke için umut meşalesi olmuştur. Bu destanda pek çok vatan evladı şehit olurken, yüzlerce insan kaybolmuş ve sayısı bilinmeyen asker gazi kalmıştır. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir.

 

 

Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek hatırlara kazıyan kutsal bir anıt bir simgedir. Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. Evet Çanakkale Zaferi'nin üzerinden 106 yıl geçti. Bu destansı bir zafer, İngiliz-Fransız güçlerini Çanakkale'yi dar etmeyi başarmış, Çarlık Rusya'sının yıkılmasına yol açarak, Ruslar'ın sıcak denizlere inme hayalleri suya düşürmüştür. 

▪️ - ÇANAKKALE, yaşları henüz 13-15 olan, aç - susuz ama önce vatan, önce din, önce bayrak deyip düşmana geçit vermeyen İmanlı yüreklerin diriliş mücadelesi, aynı zamanda da birlik-beraberlik sembolüdür.

 

▪️ 1915 Çanakkale Zaferi, Türk'ün dünya tarihine süngüyle, İMAN gücüyle varoluş adına, şehit kanlarıyla atılan bir imza, bir kahramanlık destanı hem de bir ulusun, emperyalist güçlerin "oldu bitti"sine karşı verilen kanlı bir direniştir

Kurtuluş Savaşı'nın ilk ateşi, dünyanın en görkemli savaşlarından biri, Türk'ün bağımsızlık mücadelesinin meşalesidir Çanakkale. 

 

Gündemi işgal eden, batı hayranı, tatlı su sosyalisti sayın gazetecimizin dünya tarafından bilinen - marka bir isim diye önerdiği Troya - Truva nedir. 

 ▪️ Kaz Dağı eteklerinde Çanakkale il sınırları içinde yer alan, 1998 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmiş, MÖ 3000 yılına kadar uzanan tarihi geçmişi ile dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından antik bir kent, Troya. Troya’da 1871 yılından itibaren yapılan kazılar, kentin tarihi boyunca defalarca kurulup yıkıldığını ortaya koymuştur. Ünlü Homeros'un destanında bu bölgenin isminden Troia olarak bahsedilirken günümüze bilimsel alanda kullanılan isim Troya'dır. 

▪️ Yunan mitolojisinin en önemli unsurlarından biri olan Truva atı hem filmlere hem de romanlara konu olmuş efsanevi bir hikayeye sahip. Ve bu efsane ile günümüzde bile en stratejik hamlelerde HİLE -DÜZENBAZLIK “ Truva atı “ tabiri kullanılıyor. Kısacası Truva atı HİLEYİ çağrıştıran bir simge. 

 

▪️Sayın Ertuğrul Özkök beyefendinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart 2017'de temeli atılan, Çanakkale Boğazı'nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez birbirine bağlayacak olan “1915 Çanakkale Köprüsü “ inşasında kullanılan ileri teknoloji ve üstün teknik özellikleriyle Amerikan haftalık dergisi Engineering News-Record'un (ENR) kapağında yer alan ve dergide 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 10 sayfalık özel bölüm ile yer verilen ÇANAKKALE SAVAŞI gibi dünyayı dize getirmiş bir ZAFERİN yerine TRUVA -TROİYA adını kullanmasını istemesi çok manidar değil mi ( ?! )

 

 ▪️Truva atı hikâyesi, gelmiş geçmiş tüm tarihçiler tarafından onaylanan en kurnaz savaş stratejileri arasında yer almıştır. Günümüzde modern Truva atları kullanan oportünist sergüzeştler bu ülkenin küresel büyümesini içine sindiremiyor ve yeni kaoslara imza atmak için uygun bir zaman kollamaktadırlar. 

 

Yılların eskitemediği usta (!) gazetecimiz 1915 Çanakkale Köprüsü’nün isminin ‘Troya’ olması gerektiğini ısrarla savunurken, 253 bin şehit verdiğimiz ÇANAKKALE ZAFERİ simgesini kaldırıp, (HİLE -DÜZENBAZLIK ) TRUVA isminin verilmesi konusunda ısrarcı olması sanırım akıllarda soru işareti bırakıyor.....

 

 

 

     Gül Gülasem ATEŞ

YORUM YAPIN