×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Squid Game

Squid Game bir diğer adıyla kalamar oyunları Güney Kore yapımı bir netflix dizisi. ‘Çocuk oyunu mu oynuyor oyuncular bu izlenir mi!’ demeyin çünkü dizi şu anda Netflix’in en çok izlenen dizisi konumunda. Öyle ki dizinin maliyeti 21 milyon dolar iken hasılatı 900 milyon dolar. Peki insanlar neden bu diziyi izliyor?

Dizi ilk çıktığında birçok arkadaştan dizinin ismini duymuştum. Sosyal medyada özellikle Twiitter’da çok bahsedilenlerde görünce izlemeye başladım. Herkesin sevdiği popüler dizileri ben herkes kadar çok sevmem o yüzden ‘Bi 15dk izleyeyim sarmazsa kapatırım.’ düşüncesiyle başladım diziye. Öğlen başladığım diziyi akşama kadar kesintisiz izleyerek bitirdim. Dizinin karmaşık bir senaryosunun olmaması diziyi akışkan yani çok kolay izlenen bir dizi yapıyor. Tabi ki çok izlenme nedeni bu değil.

Dizi başrol oyuncumuzun yaşantısıyla başlıyor. Öyle bir sefillik hâkim ki kahramanımızda onu bu hayattan sadece para kurtarır diyoruz. Hepimizde olan geçim sıkıntısı, ihtiyaçlarımızı almak için gereken paranın sahip olduğumuz paranın kat be kat üzerinde olması başrol oyuncumuzun hayatında da var. Buradan başrol oyuncumuzla bir empati kurup neden oyunlara katılması gerektiğini anlıyoruz. Para ödülü ise 45.6 milyon won yani 337 milyon türk lirası. Peki ya oyunlardan herhangi birinden geçemezse cezası ne sizce? Ölüm. ‘Yine de değer’ diyen başrolümüzle beraber 456 kişinin katıldığı oyunlar başlıyor. Öyle ya bu sefil hayatı yaşamak yerine bir ihtimal zengin yaşamayı tercih ederim diyorlar. Bunu diyen sadece dizideki oyuncular değil dizideki gerçek telefon numarasını arayan günde dört bin kişi. Şaka değil para uğruna ölmeyi göze alan üstelik bu parayı başkalarını öldürerek kazanacak insanların dünyasında yaşıyoruz. En büyük kapitalizm eleştirisi değil mi! Bence bu dizinin en çok izlenme nedeni tam olarak bu.

Bir uyarıyla yazıyı bitirmek istiyorum. Dizi çok izlenince -her ne kadar dizide +18 ibaresi olsa da- çocuklar diziyi izleyince akranlarıyla beraber dizideki oyunları oynamaya başlamışlar. Kazanan çocuklara da tıpkı dizide olduğu gibi kaybeden arkadaşlarına şiddet uygulamışlar. Bu birçok habere konu oldu. Bu yüzden çocuğunuzu bu diziden uzak tutun ya da bu konuda uyarın. Uzak tutma imkânı çok az olduğu için uyarın diyorum çünkü çocuklarımızın her gün izlediği youtube mecrasında her kanal bu oyunları oynuyor. Dizinin popülerliğinden her youtuber izlenmesini artırarak pay almak istiyor…

YORUM YAPIN

haber yazılımı | Copyright © 2024