×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Üniversite Tercih Robotu, Gençlerin Eğitim Yolculuğuna Yön Veriyor!

Türkiye'nin önde gelen gençlikorganizasyonlarından Ülkü Ocakları, gençlerin üniversite tercih süreçlerindeki rehberlik ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirdiği Üniversite Tercih Robotu ile büyük bir adım attı.

Bilim-Teknoloji Türkiye 26/07/2023 15:15 26/07/2023 15:15

A- A+

Nisa Başaran-Eskişehir

Türkiye'nin önde gelen gençlik organizasyonlarından Ülkü Ocakları, gençlerin üniversite tercih süreçlerindeki rehberlik ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirdiği Üniversite Tercih Robotu ile büyük bir adım attı. Bu inovatif uygulama, gençlere doğru ve bilinçli tercihler yapmalarında yardımcı olmak, eğitim hayatlarına en uygun üniversite ve bölümleri seçmelerine destek sağlamak için tasarlanmıştı.
Öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyer hedefleri, yetenekleri, ilgi alanları ve başarı durumları gibi önemli faktörleri değerlendiren Üniversite Tercih Robotu, bu verilere dayanarak gençleri geleceğe daha emin adımlarla taşımayı hedefliyor. Robotun geliştirilmesindeki temel amaç, gençleri bilinçli tercihler yaparak istedikleri alanda başarılı bir kariyere yönlendirmektir.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı, tercih robotuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversite tercihleri, gençlerimizin hayatlarının en önemli dönüm noktalarından biridir. Doğru bir tercih, onların gelecekteki başarıları için büyük bir önem taşır. Bu nedenle Ülkü Ocakları olarak, gençlerimizin yanında durmak ve onlara bu önemli süreçte destek olmak amacıyla Üniversite Tercih Robotu'nu geliştirdik. Umarım bu uygulama, gençlerimizin eğitim hayatlarına yön verirken daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olacaktır" dedi.
Üniversite Tercih Robotu, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde gençlerin kolayca kullanabilmesi için tasarlanmıştır. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra kişisel bilgilerini ve tercih kriterlerini girerek robotun analiz yapmasını sağlarlar. Robot, bu bilgileri anlık olarak işleyerek, adaylara en uygun üniversiteleri ve bölümleri sıralar ve gençlerin istedikleri bilgiler doğrultusunda karar vermelerine yardımcı olacak detaylı raporlar sunar.
Ülkü Ocakları, Üniversite Tercih Robotu'nun sadece örgüt üyelerine değil, tüm gençlere açık ve ücretsiz olarak sunulacağını da belirtti. Böylece, Türkiye'nin dört bir yanındaki gençler eşit şartlarda bu hizmetten yararlanabilecek ve hayallerindeki üniversiteye adım atmaya bir adım daha yaklaşabilecektir.
Üniversite Tercih Robotu'nun kullanıma açılacağı tarih ve detaylar Ülkü Ocakları resmi web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Bu inovatif uygulama sayesinde Türkiye'nin geleceğine yön verecek gençlerin daha donanımlı ve başarılı bir eğitim hayatı geçirmeleri hedeflenmektedir.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024