×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Ukrayna Türkiye İle ANKA Üretmeye Başladı

Rusya, Ukrayna'nın Türkiye'den tedarik ettiği SİHA'lara yakın mercek tutmaya devam ediyor. Rus basını bu kez Kiev yönetiminin Ankara ile ortaklaşa ANKA üretimine başladığını duyurdu.

Gündem Dünya Bilim-Teknoloji Türkiye 14/12/2021 09:52 14/12/2021 09:53

A- A+

Ukrayna-Türkiye ile ortak kurdukları fabrikada, ANKA tipi insansız hava araçları (İHA) üretimine başlıyor.

Rus İzvestiya'nın Ukrayna cumhurbaşkanlığından Oleksiy Arestoviç'e dayandırılan haberine göre Türk ANKA'ların Türk-Ukrayna ortaklığında Ukrayna'da kurulan fabrikada, Türk ekipmanları ve Ukrayna jet motorlarının kullanılmasıyla üretileceği bildirildi.

ANKA araçlarının temel özellikleri hakkında yorum yapan Arestoviç, ANKA jet İHA'ları için Bayraktar'dan sonra "tüm özelliklerinde" onu aşan yeni nesil bir dron olacağını, ilk İHA partisinin fabrika tarafından gelecek yılın sonunda üretimlerinin tamamlanacağını söyledi.

ANKA İnsansız Hava Aracı, Şubat 2014'te Türk Havacılık ve Uzay Dairesi tarafından oluşturuldu. Drone'nun geliştirilmesi, 2010 yılından bu yana Türk makamları tarafından bir dizi özel şirketle işbirliği içinde yürütülmektedir.


6 Aralık'ta Ukrayna Devlet Başkanı Volodymir Zelenskiy, ülkede modern askeri dronların üretimi için bir fabrika inşaatının başladığını duyurmuştu.

12 Kasım'da Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkenin silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçları için Türkiye'den yeni bir parti Bayraktar saldırı uçağı satın alacağını söylemişti. Ona göre, Ukrayna insansız hava araçları kullanmayı planlıyor.

29 Eylül'de Bayraktar Savunma şirketi ile Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kiev bölgesinde personel eğitiminin yanı sıra Türk Bayraktar İHA'larının test ve servislerini yapacakları bir merkezin inşası konusunda anlaşma imzalamıştı.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024