×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

TÜRKSOY'dan "Kültürel Mirasın Korunmasında Sinema ve Medyanın Rolü" forumu

Büyük Ataların Mirası – Üçüncü Rönesansın Temeli" uluslararası kongresi çerçevesinde "Yeni Rönesans: Kültürel Mirasın Korunmasında Sinema ve Medyanın Rolü" konulu TÜRKSOY uluslararası forumu düzenlendi.

Türkiye Türk Dünyası Özbekistan 27/08/2024 19:26 27/08/2024 19:27

A- A+


Etkinlik, Özbekistan Kültür Bakanlığı'na bağlı Sinematografi Ajansı, Bakanlar Kuruluna bağlı İslam Medeniyeti Merkezi ve Özbekistan Kültürel Mirasını Araştırma, Koruma ve Yaygınlaştırma Dünya Topluluğu iş birliğiyle hayata geçirildi. 

 

Etkinlikte TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Özbekistan İslam Medeniyeti Merkezi Başkanı Firdevs Abduhalikov, Özbekistan Sinematografi Ajansı Direktörü Şöhret Rizaev, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Kırgız Cumhuriyeti Sinema Genel Müdürü Akcol Bekbolatov, Türkiye Cımhuriyeti UNESCO Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı İskender Pala’nın yanı sıra çok sayıda uzman, medya temsilcisi ve sinema profesyoneli yer aldı. 

 

İki gün süren Forum kapsamında Türk halklarının tarihini ve kültürünü koruma, araştırma ve tanıtma sürecinde sinema sanatının rolü, medya çalışanlarının ve uluslararası örgütlerin üzerine düşen görevler hakkında konuşmalar yapıldı. 

 

"Sinema - Mirasın Koruyucusu: Kültürel Projeler ve Girişimlerin Sunumu", "Küresel Medya İşbirliği: Mirası Koruma Konusunda Kültürlerarası Projeler" başlığında düzenlenen panellerde uzman isimler görüş alışverişinde bulunurken aynı zamanda işbirliğini artırma noktasında öncelikli alanları tespit ederek bir deklarasyon hazırladılar. 

 

Ortak yapımlara dair örneklerin de paylaşıldığı paneller sırasında, Türk Dünyası ülkeleri için ortak bir sinema ve medya platformu oluşturulmasına ilişkin TÜRKSOY, Özbekistan Sinematografi Ajansı ve İslam Medeniyeti Merkezi arasında protokol imzalandı.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024