×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Türk Savunma Sistemlerinin Göz Bebeği ZIPKIN !

İHA’lara ve seyir füzelerine karşı kısa menzilli hava savunması.

Gündem Dünya Bilim-Teknoloji Türkiye Türk Dünyası 04/08/2023 11:41 04/08/2023 12:00

A- A+

İHA’lara ve seyir füzelerine karşı kısa menzilli hava savunması.

ZIPKIN, 4 adet  FIM-92 Stinger füzesi bulunduran, dost ve düşman hedefleri ayırt edebilen ve bilgisayar tarafından denetlenen bir kısa mesafe hava savunma sistemidir. ASELSAN tarafından üretilen ZIPKIN Savunma Sistemi’nin ana görevi; radar üssü, liman, hava alanı gibi kritik önemdeki stratejik bölgelerin hava tehditlerine karşı savunma sağlamaktır. Sistem nişancı ve sürücü olmak üzere iki personelle kullanılmaktadır.

ZIPKIN Savunma Sistemi’nin tüm fonksiyonlarının otomasyonu, tamamen ASELSAN tarafından geliştirilen Atış Kontrol  Bilgisayarı ile sağlanmaktadır. Sistem; gün ışığı ve termal hedef arama algılayıcıları, hedefin otomatik takibini sağlayan video hedef izleyici birimi, hedef menzil ölçümü için çok darbeli Lazer Mesafe Bulucu, dost ya da düşman ayrımı yapan IFF sistemi ve kara savunması için 250 mermi kapasiteli 12.7mm M3 makineli tüfekle donatılmıştır.

Sistem, C-130 Hercules ve c-160 Transall uçaklarına kolaylıkla yüklenebilmektedir. Bu sayede gerekli bölgeye hızlıca intikal edebilmektedir.

Bugüne kadar yapılan tüm atışlarda tam isabet ile hedefi vurarak büyük bir başarı elde etmiştir. Şu anda 158 adet ZIPKIN Hava Savunma Sistemi ordumuzun aktif kullanımındadır.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024