×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Türk Konseyi Liderler Zirvesi, yeşil teknolojiler ve akıllı şehirler temasıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenecek

Türk Konseyi (Türk Keneşi) Devlet Başkanları 8. Zirvesi, 12 Kasım 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde İstanbul Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda (Yassıada) gerçekleştirilecek.

Türkiye Türk Dünyası 12/11/2021 11:28 12/11/2021 11:31

A- A+

Türk Konseyi (Türk Keneşi) Devlet Başkanları 8. Zirvesi, 12 Kasım 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde İstanbul Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda (Yassıada) gerçekleştirilecek. Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 8. Zirvesine ilişkin açıklama yayımlayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, zirve kapsamında 2040 Vizyon Belgesinin kabul edileceğini ve ülkeler arası ortaklığın geliştirilmesi için çabaların devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yarın gerçekleşecek olan Türk Konseyi Devlet Başkanları 8. Zirvesi kapsamında açıklama yayımladı. “Yeşil Teknolojiler ve Dijital Çağda Akıllı Şehirler” temasıyla gerçekleşecek olan zirveye, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile gözlemci ülke Macaristan’ın Başbakanı Viktor Orban katılacak. Öte yandan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov da ilk kez zirveye katılım sağlayacak. Türkmenistan, yakın dönemde gözlemci ülke statüsüyle Türk Konseyine katılmıştı.

 

TÜRK KONSEYİ 8. LİDERLER ZİRVESİ: TÜRK KENEŞİ’NİN RESMİ İSMİ TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI OLUYOR

Türk Konseyi (Türk Keneşi) Devlet Başkanları 8. Zirvesi, 12 Kasım 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Dışişleri Bakanları Konseyi 8. Toplantısı, İstanbul’da gerçekleşti. Türk Konseyi Zirvesi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Aile meclisimizin ismini ‘Türk Devletleri Teşkilatı’ olarak değiştiriyoruz. Bunun vakti çoktan gelmişti” dedi.

 

TÜRK KONSEYİ DÖNEM BAŞKANLIĞI TÜRKİYE’YE GEÇİYOR

Toplantıda söz alan Mevlüt Çavuşoğlu, “aile meclisi” olarak nitelendirdiği Türk Konseyi’nin isminin “Türk Devletleri Teşkilatı” olarak değiştirileceğini kaydetti. Türk Konseyi’nin (Türk Keneşi) dönem başkanlığı bu yıl Azerbaycan’dan Türkiye’ye geçecek. Çavuşoğlu konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“AİLE MECLİSİMİZİN İSMİNİ TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI OLARAK DEĞİŞTİRİYORUZ”

“Bu başarı hepimizin. Şimdi de değişen dünyaya uyum sağlayacak şekilde biz de önemli bir dönüşümün arifesindeyiz. Aynı kökten beslenen bir ulu ağacın farklı dallarıyız. Köklerimizi unutmadan birliğimizi pekiştirdikçe uluslararası gücümüzü arttıracağız.

İlk olarak, bu yıl kardeş Türkmenistan’ın gözlemci olarak katılımı ile aile fotoğrafımızı tamamlıyoruz. Değerli kardeşim sayın Raşit Meredov’un şahsında Türkmenistan’a aramıza hoş geldiniz diyorum. İkinci olarak, aile meclisimizin ismini ‘Türk Devletleri Teşkilatı’ olarak değiştiriyoruz. Bunun vakti çoktan gelmişti. Üçüncü olarak, Aksakallar Konseyi’nin gözden geçirilmiş yönetmeliğini kabul ediyoruz. Ortak kültürümüzde atanın sözü darda kaldığımızda bize hep yol gösterici olmuştur. Aksakallarımız tecrübeleriyle yolumuzu aydınlatacaktır.”

TÜRK KONSEYİ 2040 VİZYON VE STRATEJİ BELGESİ

Türk Konseyinin 2040 Vizyon Belgesi’nin de görüşüleceği toplantıda, Türk dünyası üye ülke temsilcilerinin ikili görüşmeleri gerçekleştirilecek.

 

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024