×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Tatar Azerbaycan'ın zaferi tüm Türk dünyasının zaferidir

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karabağ Zaferi’nin 1’inci yılı dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen etkinliğe katıldı.

Gündem Türk Dünyası 08/11/2021 18:02 08/11/2021 18:03

A- A+

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karabağ Zaferi’nin 1’inci yılı dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen etkinliğe katıldı. Cumhurbaşkanı Tatar etkinlik kapsamında yaptığı konuşmasında “Azerbaycan’ın zaferi bizim, Türkiye’nin ve tüm Türk dünyasının zaferidir.” dedi.

İstanbul’da dün Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi’nin birinci yıl dönümü dolayısıyla İpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilatı ve Azerbaycan Türk Evi iş birliğinde “Karabağ Azerbaycan’dır” konulu sanat etkinliği ve kutlama programı düzenlendi. Etkinliğe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AK Parti İstanbul milletvekili Şamil Ayrım, MHP İstanbul milletvekili Celal Adan, Irak Türkmen Cephesi ( ITC) Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha, Türkiye-Azerbaycan Dernekler Federasyonu (TADEF) Başkanı Adalet Turan ve çok sayıda davetli katıldı.

KKTC’DEN AZERBAYCAN’A BİRLİK MESAJI

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, burada yaptığı konuşmada KKTC’de Azerbaycan’da yaşanan süreci büyük muhabbet, özlem ve dualarla takip ettiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan’ın zaferi bizim, Türkiye’nin ve tüm Türk dünyasının zaferidir.” ifadelerini vurguladı.
Tatar, Karabağ Zaferi’nden dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ve zaferin 1’inci yıl dönümünü kutlayarak aynı soydan, aynı milletin evlatları olarak gönül ve kader birliği ile hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Öte yandan Tatar, “Gelecekte birlikte, güçlü olabilmek için bu şekilde bir siyaset geliştirmek zorundayız. Birlik ve beraberliğin devamı için bize karşı olanlara karşı dik durmak zorundayız.” dedi.

“TÜRK DÜNYASININ ORTAK ÖZLEMLERİ VAR”

Tatar, Kıbrıs Türk halkının bugün Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olmayı başardığını ifade ederek, “Bizim mücadelemiz sizin de mücadeleniz olmalıdır. Hep birlikte hareket etmeliyiz. Büyük Türk dünyasına baktığımızda hepimizin ortak özlemleri ve kader birliği var. Birlikte ve güçlü olma zamanıdır.” diye konuştu.

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: BİR MİLLET ÜÇ DEVLETİZ

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir millet, üç devletiz.” diyerek Azerbaycan, Türkiye, KKTC ve kardeş devlet Pakistan ile hareket ederek daha güçlü olmanın gerekliliğine dikkat çekti. Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’ta yıllarca büyük bir esaret ve zulüm yaşadığını anımsatan Tatar, mazlum milletlerin yaşadıklarının asla unutulmaması gerektiğini kaydetti.

 

“KKTC, BÜYÜK TÜRK DÜNYASININ BİR PARÇASI”

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının Türkiye’den aldığı güçle soykırıma, zulme karşı sonuna kadar mücadele ettiğini kaydederek şunları ifade etti:

“Doğu Akdeniz’de sizlerin onuru, sizlerin de şerefi, haysiyeti olan KKTC’ye sahip çıkmanız gerekiyor. Çünkü biz de, büyük Türk dünyasının bir parçasıyız. Kıbrıs Türk halkı sizlerin kardeşidir, Kıbrıs Türk halkı mücahit bir halktır. Kıbrıs Türk halkı, Rum-Yunan ikilisine karşı sonuna kadar savaşmış, şehitler vermiş, bedeller ödemiş ama direnmiştir.”

“AZERBAYCAN DA TÜRKİYE GİBİ DESTEK VERMELİ”

Kıbrıs’ın, Türk dünyası için bir onur ve haysiyet meselesi haline geldiğini vurgulayan Tatar, Azerbaycan’ın Türkiye gibi da kendilerine destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024