×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Semerkant, 2023'te Dünya Turizm Örgütü 25. Genel Kurulu'na ev sahipliği yapacak

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi, 2023’te Özbekistan’ın Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 25. Genel Kurulu’na ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Gündem Kültür -Sanat Türk Dünyası 03/12/2021 17:37 03/12/2021 17:37

A- A+

Semerkant, 2023'te Dünya Turizm Örgütü 25. Genel Kurulu'na ev sahipliği yapacak

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi, 2023’te Özbekistan’ın Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ/UNWTO) 25. Genel Kurulu’na ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Semerkant şehri, Dünya Turizm Örgütünün Madrid’deki 24. Genel Kurul toplantısında yapılan oylama sonucu, 2023 yılında yapılacak toplantıya ev sahipliği yapacak.

ÖZBEKİSTAN: TARİH, KÜLTÜR VE MEDENİYETİN KESİŞTİĞİ ÜLKE
Türkistan coğrafyasının en önemli ülkelerinden birisi olan Özbekistan, aynı zamanda Türk İslam medeniyetinin de en önemli kültür merkezlerinden birisi. Orta Asya hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin bu açık hava müzesi görünümündeki ülkeyi mutlaka tanıması gerekmekte.

ADINI ALTINORDA HÜKÜMDARINDAN ALAN ÜLKE
1 Eylül 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Özbekistan, adını Altınorda hükümdarı Öz Bek’ten almıştır. Özbekistan’ın yüz ölçümü 447.400 kilometrekaredir. Güneyde Afganistan ve Türkmenistan, doğuda Kırgızistan ve Tacikistan, batı ve kuzeyde ise Kazakistan ile komşu olan Özbekistan haritası, on iki şehir ve ülkenin batısında bulunan özerk Karakalpakistan Cumhuriyeti’nden oluşmaktadır. Başkent Taşkent’in yanı sıra diğer önemli Özbekistan şehirleri; Namangan, Fergana, Andican, Semerkand, Buhara, Hive, Hokand, Karşı, Ürgenç ve Nukus’tur.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024