×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Sağlık Çalışanları tüm Türkiye’de iş bıraktı

Sağlık iş kolunda yer alan sendikalar, ülke genelinde iş bırakma eylemi yaptı.

Gündem Sağlık Türkiye 06/12/2021 17:37 06/12/2021 17:37

A- A+

Türk Sağlık-Sen tarafından sağlık çalışanlarının ücretlerini arttırılması talebiyle bugün Türkiye genelinde sendika üyeleri sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bıraktı.

Sağlık iş kolunda yer alan sendikalar, ülke genelinde iş bırakma eylemi yaptı.

Türk Sağlık-Sen, Sağlık çalışanlarının tümünü kapsamayan ek gösterge ve maaş artışıyla ilgili seslerini duyurmak için ülke genelinde iş bırakma eylemi başlatmıştı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk Sağlık-Sen olarak tüm Türkiye’de iş bıraktık. Şubelerimizde sağlık kurum ve kuruluşlarında açıklama yaptılar. Haklı mücadelemize destek olan tüm sağlık çalışanlarına teşekkürler…" ifadelerini kullanırken Türk Sağlık-Sen tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlara değinildi;

"Şubelerimizde sağlık kurum ve kuruluşlarında basın açıklamalarını gerçekleştirdiler. 

İş bırakarak taleplerini gündeme getiren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. 

Bir kez daha dikkatlere sunuyoruz;

Türk Sağlık-Sen doktorlarımıza zam yapılmasına karşı değildir, bugüne kadar yapmış olduğumuz açıklamalarda da bunun açıkça böyle olduğu ortadadır. 

Doktor ücretlerinde artış yapılması mutlaka zarurettir ve sağlık çalışanlarının tamamının da ücretlerinde de artış yapılması zarurettir.

Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm çalışanların ücretlerinin arttırılması bizim temel talebimizdir. Gayretimiz, mücadelemiz de bunun içindir.  Çünkü her bir çalışan bizim için değerlidir, derdi derdimiz, meselesi meselemizdir. 

Gayretimiz ve mücadelemiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinde artış sağlayacak düzenlemenin hayata geçmesi içindir.  Bu konudaki kararlığımız ve ısrarımız devam edecek, süreç sendikamız tarafından hassasiyetle takip edilecektir."

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024