×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Milli teknolojide heyecanlandıran paylaşım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerli ve Milli Elektrikli Tren hakkında heyecanlandıran bir video paylaştı

Bilim-Teknoloji 06/10/2022 11:55 06/10/2022 11:55

A- A+

Paylaşımında Bakan Karaismailoğlu, 'Son hazırlıklar tamamlanıyor! Milli Elektrikli Tren' ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Elektrikli Tren'den heyecanlandıran yeni görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Adil Karaismailoğlu paylaşımında, 'Son hazırlıklar tamamlanıyor.' ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Bakan Karaismailoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş'nin resmi sosyal medya hesabını da etiketledi.

MİLLİ ELEKTRİKLİ TRENDE SON HAZIRLIKLAR TAMAMLANIYOR
Türkiye'nin önemli projelerinden milli elektrikli trende sona doğru geliniyor. 2013 yılında alınan kararla milli elektrikli tren setlerini üretmek için görevlendirilen Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) fabrikasında yılda 240 adet alüminyum gövdeli araç üretmek için hazır duruma geldi.

Yapılan çalışmalar neticesinde milli kaynaklar kullanılarak üretilen tren setleri, seyir emniyeti ön planda olmak üzere yolcu memnuniyeti ve konforu bakımından istek ile beklentileri üst düzeyde karşılayacak özellikte tasarlandı.

TÜRKİYE'Yİ YAKLAŞIK 5 KEZ DOLAŞTI
Yolcu taşımacılığı yapması için hazırlanan tren setleri son testlerden geçiriliyor. Bu çerçevede hazırlanan ve test aşamaları için raylara inen tren setleri, 10 bin kilometre yol kat ederek Türkiye'yi yaklaşık 5 kez dolaştı.

500'ü aşkın fren testi olmak üzere, Avrupa standartlarında uygulanan farklı birçok testi de başarıyla geçen trende çalışmaların 3 ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024