×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kırgızistan Milli Güvenlik Başkanı Taşiyev: Tacikistan sınırındaki durum kontrol altında

Kırgızistan ve Tacikistan arasında uzun bir süredir gerginliğin devam ettiği sınırda dün akşam saatlerinde yine çatışma çıktı.

Gündem Türk Dünyası 28/01/2022 11:53 28/01/2022 11:53

A- A+

Kırgızistan ve Tacikistan arasında uzun bir süredir gerginliğin devam ettiği sınırda dün akşam saatlerinde yine çatışma çıktı. Çatışmalarda her iki ülkeden askerler yaralandı. Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı General Kamçıbek Taşiyev, sınırındaki durumun kontrol altında olduğunu bildirdi.

Kırgızistan ve Tacikistan sınırında iki ülke askerleri arasında dün tekrar çatışma çıktı. Çatışma, sınırdaki kritik yer olan Tört Köçö (Dört kavşak) ve Çır Döbö (Çır Tepe) bölgesinde yaşandı. Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki olaylarda Kırgız askeri personeli ve siviller arasında herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Gerginliğin had safhada olduğu bölge için yetkililer harekete geçti. Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Sınır Hizmetleri Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, iki ülke yetkililerinin görüşmeleri sonucunda sınırda tam ateşkes konusunda anlaşmaya varıldı.

KIRGIZİSTAN MGK BAŞKANI TAŞİYEV: SINIRDAKİ DURUM KONTROL ALTINDA
Kırgızistan Milli Güvenlik Komitesi (MGK) Başkanı General Kamçıbek Taşiyev, sınırdaki yaşanan olaylarla ilgili Batken bölgesinde son durumu gazetecilere aktardı. Taşiyev, iki ülke arasında dün akşam itibarıyla görüşmelerin gerçekleştiğini kaydederek, “Sınırda meydana gelen olaylarda 11 askerimiz yaralandı. Sınırdaki durum şu an itibarıyla nispeten istikrarlı ve kontrol altında.” dedi.

Öte yandan, Milli Güvenlik Komitesi Sınır Servisi, 28 Ocak 2022 saat 08:00 itibarıyla Kırgız-Tacik sınırındaki Semerkant, Tört Köçö, Kök-Taş, Dahma, Köçö-Boyu ve Golovnoy yerleşim birimlerindeki durumun kontrol altında olduğunu açıkladı.

KIRGIZ SINIR TEŞKİLATI, DURUMU İZLİYOR
Kırgızistan Cumhuriyeti Milli Güvenlik Devlet Komitesi Sınır Teşkilatının aktardığı son bilgilerine göre, Kırgız-Tacik sınırındaki durumu görüşmek üzere ikili bir toplantı düzenlendi ve Kırgızistan ile Tacikistan tam ateşkes üzerinde anlaşmaya vardı.

Ateşkes kapsamında iki taraf da; ek güç ve teçhizatın geri çekilmesi, Batken-İsfana karayolunun açılması, Kırgızistan ve Tacikistan’ın kolluk kuvvetlerinin sınır bölgelerinde ortak devriyeler yapması konusunda anlaşmaya vardı. İkili görüşmelerin bugün de devam edeceği bildirildi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024