×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Hırvatistan Savunma Bakanı Mario Banozic’ten Türkiye Ziyareti

Hırvatistan Savunma Bakanı Mario Banozic resmi davetli olarak Türkiye’ye geldi.

Gündem Türkiye 03/03/2023 11:31 03/03/2023 11:35

A- A+

Hırvatistan Savunma Bakanı Mario Banozic resmi davetli olarak Türkiye’ye geldi. Bakan Akar, resmî davetlisi olarak beraberindeki Hırvatistan Genelkurmay Başkanı Oramiral Robert Hranj ile Türkiye'ye gelen Bakan Banozic'i, Millî Savunma Bakanlığında beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile askerî törenle karşıladı.

Hırvatistan Savunma Bakanı Mario Banozic resmi davetli olarak Türkiye’ye geldi. Bakan Akar, resmî davetlisi olarak beraberindeki Hırvatistan Genelkurmay Başkanı Oramiral Robert Hranj ile Türkiye'ye gelen Bakan Banozic'i, Millî Savunma Bakanlığında beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile askerî törenle karşıladı. Hırvatistan Savunma Bakanı Banozic'in tören kıtasını selamlaması ve Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından iki Bakan önce baş başa görüştü ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık ettiler.

Görüşmelerde, Hırvatistan Genelkurmay Başkanı Oramiral Hranj ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler de yer aldı.

Millî Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere'nin de katıldığı heyetler arası görüşmenin ardından Bakan Akar ve Bakan Banozic basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Değerli dostum" diye hitap ettiği Hırvatistan Savunma Bakanı Banozic ile Türkiye ve Hırvatistan arasındaki savunma, güvenlik konularına ilişkin bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden Bakan Akar, "Görüşmelerimiz son derece verimli ve yapıcı oldu. Birçok konuda mutabık olduğumuzu memnuniyetle müşahede ettik." diye konuştu. Bakan Akar, Bakan Banozic'in 9 yılın ardından Hırvatistan'dan Türkiye'ye gelen ilk Savunma Bakanı olduğuna da dikkati çekti.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından devletin, tüm kurum, kuruluş ve birimlerinin yanı sıra milletiyle omuz omuza başlattığı mücadeleyi sürdürdüğünü vurgulayan Bakan Akar, "Bu mücadelemize, çalışmalarımıza 91 ülke çeşitli şekillerde katkı sağladı, destek verdi. Bunlardan biri de Hırvatistan'dı. Hırvatistan hükûmetine, halkına, Sayın Bakan'a ve diğer ülkelere de desteklerinden, katkılarından dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum." ifadesini kullandı.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024