×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Güney Koreli Fizyoterapistler: “Kardeşimize Yardıma Geldik”

Güney Kore’Li sağlık ekibi 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay’ın İskenderun ilçesinde hizmet veriyor.

Gündem 07/03/2023 11:31 07/03/2023 11:32

A- A+

Güney Kore’Li sağlık ekibi 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay’ın İskenderun ilçesinde hizmet veriyor.

Doktor, fizyoterapist, hemşire ile Türkçe tercümanların da bulunduğu 9 kişilik ekip 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden sonra depremden etkilenen vatandaşlara sağlık hizmeti vermek için İskenderun’a geldi. Fizyoterapist Ahn Hyochul, depremlerin yol açtığı yıkımdan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

“Kore Savaşı'nda sizler bize yardım ettiniz. Biz de yardım etmek istedik."

Depremleri öğrenince çok duygulandıklarını belirten Ahn, "Güney Kore ile Türkiye kardeş. Yardıma geldiğim için çok mutluyum. Eskiden Kore Savaşı'nda sizler bize yardım ettiniz. Biz de yardım etmek istedik." dedi. Boş zamanlarda çocuklarla ilgilendiklerini belirten Ahn Hyochul açıklamasında "Türkiye'de deprem olduğunu Güney Kore'de her gün gösterdiler. Onu görünce yüreğim çok acıdı. Güney Kore ve Türkiye kardeş ülkeler. Kardeşimize yardıma gelmeyi çok istedim. Arkadaşlarım aracılığıyla sağlık ekibiyle buluştuk. Ben buraya gelmeyi çok istedim. Burada her şeyi yapıyorum. Tercümanlık olsun, çocuklarla vakit geçirme olsun elimden gelen her şeyi yapıyorum."  İfadesine yer verdi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024