×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Erşat Salihi, İstanbul’u ziyaret etti

ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, konferans çerçevesinde İstanbul’a geldi.

Türkiye Türk Dünyası 08/11/2021 16:08 08/11/2021 16:11

A- A+

ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, “Irak Türkmenlerinin Durumu ve Olası Gelişmeler” konferansı çerçevesinde İstanbul’a geldi. Salihi, İstanbul’a gelişi vesilesi ile Ayasofya Camii’ni de ziyaret etti.

ITC (Irak Türkmen Cephesi) Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, 7 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’a gelerek Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezinin Türk Edebiyatı Vakfı Konferans Salonu’nda düzenlediği “Irak Türkmenlerinin Güncel Durumu ve Olası Gelişmeler” konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Konferans vesilesi ile İstanbul’a gelen Salihi, şehri gezerek Ayasofya Camii’nde dua etti. Sosyal medya hesabından, “Fatih’in fethettiği İstanbul’a gelmişken, Ayasofya’ya uğramasak olmazdı” sözlerini kullanan ITC Kerkük Milletvekili, şair Yahya Kemal Beyatlı’nın dizelerine yer verdiği bir video paylaşımında da bulundu. Video mesajını, “Bugün ilk defa İstanbul’u gezebildim. Bu şehre hayran kalmamak elde değil. Ne demiş Yahya Kemal Beyatlı: ‘Nice revnaklı şehirler görülür dünyada/Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan./Yaşamıştır derim, en hoş ve uzun rü’yada/Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan.'” ifadeleriyle paylaşan Salihi, video mesajında da İstanbul’u daha önce üç kere ziyaret ettiğini, ancak bu ziyaretlerinde otel, havaalanı ve dernek salonları haricinde dolaşma imkanı bulmadığını söyledi.

Sultanahmet’i dolaştığını ve Ayasofya’yı da ziyaret ettiğini ifade eden Salihi, video mesajında şu sözlere yer verdi: “Ayasofya Camii Müslüman alemi için büyük bir şereftir, büyük bir eserdir, büyük bir varlıktır. (Fatih Sultan Mehmed’in) buraya girdiği kapıdan girdik içeriye. Allah bize nasip etsin, kapalı kapıları bize açsın. Allah bize nasip etsin, bu zaferi kazanan sultanların zaferi üzerine zafer ekleyelim. Ben milletimize bunu diyorum. Hiçbir zaman yılma, hiçbir zaman pes etme. Zannetme ki bir defa başarısız olursan artık hayat biter. Hayat bitmez. Durduğumuz yerden başlamalıyız, zafer bizimdir!”

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024