×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Ekonomi Döviz kurunda düşüş seyri devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler ve dövize endeksli TL mevduat sistemi sonrası döviz kurlarında düşüş yaşandı.

Gündem Ekonomi Türkiye 21/12/2021 13:24 21/12/2021 13:25

A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler ve dövize endeksli TL mevduat sistemi sonrası döviz kurlarında düşüş yaşandı. Dolar/TL bugün sabah saatlerinde 11,10 seviyelerine kadar indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam Kabine Toplantısı sonrası yeni ekonomik tedbirleri açıklaması sonrasında döviz kurlarında aşağı yönlü çok sert bir hareket gerçekleşmişti. Düşüş seyri sabah piyasaların açılmasıyla da saatte devam etti. Yatırımcıların TL mevduatlarına, kurdaki yükselişe endeksli getiri verilecek olması kurlarda sert inişi sağlamış oldu. 

DOLAR/TL’DE DÜŞÜŞ SEYRİ DEVAM EDİYOR
Dün yüzde 23’lük yüksek bir oranda düşüşle kapanan dolar/TL, bu sabah tekrardan yüzde 17’nin üzerinde değer kaybıyla 11,10 seviyelerine kadar geri çekildi. Euro/TL de 13 seviyesinin altına kadar düştü. 

Düşüşün ardından bugün dolar/TL 14 seviyesinin üzerini tekrar görürken, Euro/TL 15 seviyesinde seyrediyor.

Döviz kurlarında dalgalanmalar devam ederken, dövizleri ve yastık altındaki mevduatları ekonomiye kazandırmak amacıyla dün akşam sürpriz bir hamle geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni bir aracın devreye alınacağını dün gece açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak” şeklinde duyurmuştu.

BAKAN NEBATİ SAAT 14.00’TE AÇIKLAMA YAPACAK
Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalara da doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamları verileceğini de duyurdu.

Konuya ilişkin son detayları Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, saat 14:00’te açıklayacağını duyurdu.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024