×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Düğüm Çözüldü: Aday Kılıçdaroğlu

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Gündem Türkiye 07/03/2023 09:44 07/03/2023 09:45

A- A+

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 

Dün saat 16:00’da Saadet Partisi genel merkezinde başlayan ve beş saat süren altılı masa toplantısı sonrası Millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifak adaylığına karşı çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olması gerektiğini ifade etmişti.

Akşener'in açıklamasından sonra kördüğüme dönen Millet ittifakı adayının kim olacağı konusu, Kılıçdaroğlu’nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı  gösterileceği bir formülle çözülmüştü.

Bakansız İttifak Üyesi Kalmayacak

Saat 16:00'da başlayan 6'lı masa toplantısı sonrasında alınan kararda ittifak üyesi siyasi partilerin  genel başkanlarının istisnasız bakan olacağı, milletvekili sayılarının ise oy oranına göre dağıtalacağı açıklandı.

Kılıçdaroğlu Saadet Partisi Önünde Konuştu

Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 6'lı Masa toplantısının yapıldığı Saadet Partisi Genel Merkezi önünde  "Türkiye laiktir laik kalacak" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları eşliğinde konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında  “Sevgili halkım değerli kardeşlerim. Yunus Emre bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz der. Aldığımız ilhamla Türkiye’nin bütün renklerini bir araya getirmek için yola çıktık. Türkiye’yi istişareyle yöneteceğiz. Geçiş sürecinin yol haritası üzerinde de mutabık kaldık." dedi. 

Masadan ayrıldığı için kan kaybına uğrayan İYİ Partinin ittifaka geri dönmesinin seçim sonuçlarına nasıl  yansıyacağı merak konusu oldu.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024