×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama !

Dışişleri Bakanlığı, Laçın Yolu hakkında açıklamalarda bulundu.

Gündem Türkiye Türk Dünyası Azerbaycan 17/08/2023 16:04 17/08/2023 16:05

A- A+

Dışişleri Bakanlığı, Laçın Yolu hakkında açıklamalarda bulundu.

Laçın Koridoru ya da Laçın Yolu, Ermenistan ile Dağlık Karabağ bölgesini birbirine bağlayan tek yoldur.
2022 yılında Azerbaycan, yolun kendi tarafını inşa etti ancak Ermenistan henüz inşa etmedi. Ermeni yetkililer, henüz onay verilen bir plan olmadığı için Azerbaycan’ın talebinin yasa dışı olduğunu iddia etti.
Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin ;

“Türkiye, Laçın Yolu konusunda uzun zamandır devam eden tartışmaları yakından takip etmekte ve Azerbaycan'ın konuyla ilgili meşru endişelerini anlamaktadır. Ne yazık ki, Azerbaycan’ın uzun zamandır yüksek sesle dile getirdiği bu endişeler dikkate alınmamış ve bunun sonucunda Azerbaycan egemenlik hakları çerçevesinde uygun gördüğü önlemleri almıştır.
Türkiye, Laçın Yolu konusunda Azerbaycan'a yönelik eleştirilerin haklı bir zemini bulunmadığı kanaatindedir. Halihazırda Laçın Yolu’ndan tıbbi geçişlerin sağlanması, ayrıca kapsamlı malzeme nakline uygun diğer güzergâhların da tahsis edilmiş olması, Azerbaycan tarafının iyi niyetle azami çabayı sergilediğini göstermektedir.
Ermenistan’dan beklentimiz, provokatif adımlardan kaçınarak, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tanıması, Karabağ’da bulunan Ermeni nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması için, "Ağdam-Hankendi" ve diğer alternatif yolların kullanılmasına, ayrıca Azerbaycan'ın Ermeni nüfusunu yeniden entegre etme çabalarına destek vermesidir.
Türkiye, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için dost ve kardeş Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü, egemenliği ile insani alandaki çabalarının desteklenmesi ve durumu daha da ağırlaştırıcı eylemlerden kaçınılması gerektiğine inanmaktadır.”
Açıklamalarında bulundu.

 

Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi Kurulacak !

https://www.elcihaber.com/haber/turk-dunyasi-acil-medikal-kurtarma-birimi-kurulacak/2021102612097189

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024