×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Dışişleri Bakanlığı: 3+3 Bölgesel İstişarelerinin ilk toplantısı Moskova'da düzenlendi

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin de katıldığı 3+3 Bölgesel İstişareleri’nin ilk toplantısının Moskova’da gerçekleştirildiğine ilişkin açıklamada bulundu.

Gündem Dünya Türkiye 11/12/2021 13:58 11/12/2021 13:59

A- A+

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin de katıldığı 3+3 Bölgesel İstişareleri’nin ilk toplantısının Moskova’da gerçekleştirildiğine ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlığın, Kafkasya’da iş birliğini konu alan toplantıya ilişkin açıklamasında, Türkiye’nin Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığında bir heyetle temsil edildiği bu ilk toplantıya Rusya’nın yanı sıra Azerbaycan, Ermenistan ve İran’ın da katıldığı belirtildi.

Türkiye’nin de katıldığı 3+3 Bölgesel İstişareleri’nin ilk toplantısı dün Moskova’da düzenlendi. Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı tarafından dün konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “3+3 Bölgesel İstişareleri’nin ilk toplantısı 10 Aralık 2021 tarihinde Dışişleri Bakan Yardımcıları seviyesinde Moskova’da düzenlenmiştir. Türkiye’nin Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığında bir heyetle temsil edildiği bu ilk toplantıya Rusya Federasyonu’nun yanı sıra Azerbaycan, Ermenistan ve İran da katılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantı kapsamında bölgesel işbirliğinin çok boyutlu olarak ilerletilmesi konusunda yapıcı görüş alışverişi yapıldığı belirtilen açıklamada, istişarelerin tüm katılımcıların ortak çıkarlarına ilişkin pratik konulara odaklanması üzerinde mutabık kalındığı ifade edildi. Açıklamada, “Barış ve istikrarı güçlendirmek amacıyla atılacak güven artırıcı adımlar bağlamında ticaret, ekonomi, ulaştırma, kültür ve insani konulara öncelik verilmesi öngörülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca şu ifadelere dikkat çekildi:

“Beş ülkenin temsilcileri, çalışmalarında esnek bir format benimsenmesi hususunda mutabık kalmış ve Gürcistan’ın da bilahare istişarelere katılmasına ilişkin temennilerini ifade etmiştir. 3+3 İstişareleri’nin çalışma usulleri önümüzdeki dönemde Dışişleri Bakanlıkları arasında yapılacak temaslarla kesinleştirilecektir.”

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024