×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Devlet Bahçeli'nin Çizdirdiği Türk Dünyası Haritası Rusya’da Yankı Uyandırdı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de bir araya geldi. Ziyarete, Bahçeli’nin bizzat tasarlayarak çizdirdiği Türk Dünyası Haritası damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen harita, Rusya’da geniş yankı uyandırdı.

Gündem Türkiye Türk Dünyası 19/11/2021 14:03 19/11/2021 14:03

A- A+

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de bir araya geldi. Ziyarete, Bahçeli’nin bizzat tasarlayarak çizdirdiği Türk Dünyası Haritası damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen harita, Rusya’da geniş yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Kabulde, Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Türk Dünyası Haritası” hediye etti. Görüşme basına kapalı gerçekleşirken, Erdoğan ve Bahçeli haritayla beraber fotoğraf çektirdi. Erdoğan-Bahçeli görüşmesi, Rusya’da geniş yankı uyandırdı. Devlet Bahçeli’nin bizzat tasarlayarak çizdirdiği haritanın, Türk devletleri ve Türk kökenli halkları kapsaması Rus medyasını ayağa kaldırdı. Rusya’da gündem olan haritadan şovenist Rus politikacılar ve Rus propaganda medyası rahatsız oldu.

Rus medyasında yer alan haberlerde, “Dağıstan’dan Yakutya’ya Ankara neden Rus topraklarını Türk Dünyası Haritası’na dahil etti?” denildi.

Devlet Bahçeli’nin Türk Dünyası Haritası, bağımsız Türk Cumhuriyetleri; Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan’ın yanında KKTC, Batı Trakya, Balkanlar, Kırım, Dağıstan ve Doğu Türkistan’ı da içine alıyor.

RUS POLİTİKACILAR TÜRK DÜNYASI HARİTASI’NDAN RAHATSIZ OLDU!

İşte Rusya’dan geniş yankı uyandıran Türk Dünyası Haritası’na dair demeçlerden bazıları:

Yeni Türkiye Araştırmaları Merkezi Direktörü Yuri Mavashev: Türkiye’nin artık 2023’te yapılacak seçimlere hazırlandığını unutmamak gerek.

Doğu Araştırmaları Enstitüsü uzmanı Amur Hajiyev: Onlara göre bu durum daha çok Türk dünyasının potansiyelini belirleme, Türkçe konuşan nüfusun nerede yaşadığını harita üzerinde gösterme girişimidir.

Tataristan Parlamentosu Üyesi Airat Farrahov: Devlet Bahçeli’nin bu jestini, Türkiye’nin pozisyonu olarak değerlendirmek mümkün değildir. Türkiye’nin Rus toprakları üzerinde hiçbir iddiası olmadığına inanıyorum”

Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Kıdemli Araştırmacısı Viktor Nadein-Raevski: “Bunlar her zamanki hırsları, yeni bir şey değil. Bu, herhangi bir Türkçe ders kitabında görülebilir. Çocuklara okuldan bunun sadece Türklerin yaşadığı bir dünya olduğu öğretilir. Bu, elbette, Rus topraklarına yönelik iddialar olarak görülebilir…”

Rus Duması Yakutistan Milletvekili Fedot Tumusov: Bir yandan evet biz de Türk’üz ama böyle bir harita çizmek boş bir hayaldir. Türkiye’nin bu tür toprak emellerini boş…Neden başka bir devlet toprak bütünlüğümüze tecavüz etsin?”

 

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024