×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan S-400 tepkisi: Siz verdiniz de almadık mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin S-400’ler konundaki iade talebi hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya’dan S-400 aldık. ABD, ‘Bunu geri iade edin’ diyor. Bizde ‘Niye geri iade edelim, siz bize verdiniz de almadık mı?’ dedik” ifadelerini kullandı.

Gündem Türkiye 15/11/2021 12:39 15/11/2021 12:40

A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin S-400’ler konundaki iade talebi hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya’dan S-400 aldık. ABD, ‘Bunu geri iade edin’ diyor. Bizde ‘Niye geri iade edelim, siz bize verdiniz de almadık mı?’ dedik” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Troya Müzesi’nde dün düzenlenen “Ezineli Yahya Çavuş” belgeseli gala programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada gençlerle bir araya geldi. Gençlerle birlikte Çanakkale Türküsü’ne eşlik eden Erdoğan sonrasında gençlerin sorularını yanıtladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN “S-400” TEPKİSİ

S-400’lerin iadesi konusunda açıklamalarda bulunan Erdoğan, ‘’Biz Rusya’dan S-400 aldık. ABD bunu geri iade edin diyor. Kendilerine biz şunu söyledik, biz niye geri iade edelim? Siz, bize verdiniz de biz almadık mı? Hem vermeyeceksin… Biz de başımızın çaresine bakacağız. Ruslardan böyle bir teklif bize geldi, oradan aldık. Siz veriyor musunuz? Vermediler. Biz, F-35’lerde 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık ama F-35’ler bize verilmedi. Şimdi yeni yeni bazı teklifler geliyor, bakalım ne olacak, ne derece doğru, sağlıklı bilmiyoruz. Ama bunlar bizi en sonunda ev sahibi yapacaklar. İnşallah onları da üreteceğiz.’’ dedi.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

Erdoğan 1915 Çanakkale köprüsü için de  müjdeyi verdi. Erdoğan köprünün erken açılabileceğini belirterek gelinen durum hakkında şu açıklamalarda bulundu:

 “Bize 1915 Çanakkale Köprüsü için, ‘Bu hayal, yapılamaz’ demişlerdi. Ama bunların hayal dediklerini biz gerçeğe dönüştürdük. Köprünün açılışını belki 18 Mart’a bile kalmadan yapacağız. 6 dakikada bir yakadan başka bir yakaya geçmek suretiyle zamanı durdurduk. Bugün vidaları sıktık. Son tabliyeyi yerleştirdik. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Köprünün direkleri ve uzunluğu dünyada bir numara.’’

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024