×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Cumhurbaşkanı Caparov'dan Ata Babaları Anma günleri mesajı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov,“Ata Babaları Anma Günleri” vesilesiyle Kırgızistan halkına seslendi.

Türk Dünyası 08/11/2021 12:15 08/11/2021 12:15

A- A+

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, 7 ve 8 Kasım “Ata Babaları Anma Günleri” vesilesiyle Kırgızistan halkına seslendi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov 7 ve 8 Kasım “Ata Babaları Anma Günleri” vesilesiyle Kırgızistan halkına hitaben bugün bir mesaj yayımladı. Caparov, mesajında tarihi bilmenin ve geçmişi hatırlamanın önemini vurguladı.

Caparov’un mesajının tam metni şöyle:

“ATALARIMIZIN ZENGİN TARİHİ VE PAHA BİÇİLMEZ MİRASI BİZE BÜYÜK BİR SORUMLULUK YÜKLEMEKTEDİR”

“Değerli Kırgızistanlılar! Asırlardır yaşayan halkımızın asil hedeflere ulaşmak, büyük bir devlet inşa etmek için birçok imtihan ve sıkıntılara katlandığı aşikardır. Tarihi insanların eserleriyle tarihe silinmez izler bırakan hadiseler, milletimizin teşekkülünde ve devletimizin kuruluşunda önemli rol oynamıştır. Bunlardan birisi 1916 yılındaki Milli kurtuluş mücadelesi ve Kırgız devletinin yeniden canlanmasına yol açan 7 Kasım 1917 Büyük Ekim Sosyalist Devrimi’dir. Atalarımızın zengin tarihi ve paha biçilmez mirası bize büyük bir sorumluluk yüklemektedir.

Her zaman özgürlük fikrine ve bağımsızlık davasına bağlı kalan atalarımızın zengin yoluna saygı duyarak, kutsal toprakları ve eşsiz insanları korumak, tüm bunları gelecek nesillere aktarmak vazifemizdir. Çünkü atalarımızdan kalan toprakları korumak kutsal görevimizdir. Halkımızın uzun bir tarihe sahip olan yolunu saygıyla hatırlamalı, tarihten de ders almalıyız. Bu doğrultuda mevcut durumumuzu değerlendirmeli, doğru sonuçlara varmalı ve gelecek için yüksek hedefler koymalıyız. Bu yıl Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 30. yıl dönümü. Aynı zamanda, halkımızın büyük oğulları, devletin kurucuları Cusup Abdrahmanov, Kasım Tınıstanoğlu, alim ve dilbilimci Hüseyin Karasayev’in doğumlarının 120. yıl dönümünü ve devlet adamı İshak Razzakov’un doğumunun 110. yıl dönümü münasebetiyle, kendi halkı ve toprağı için yapmış oldukları tüm hizmetlerini hali hazırdaki gençlere ve gelecek nesillere aktarıyoruz.

Değerli vatandaşlarım! İftihar edecek geçmişimiz, asırlık örnek kültürümüz ve önemli tarihi şahsiyetlerimiz var. Bu nedenle atalarımızın yolunda tarihe, devletin gelişmesine, büyük bir millet olmak için görevimiz büyüktür! Ahlak, bilgi, girişimcilik ve birlik ve beraberlik yolunda en yüksek hedefler için çaba gösterme zamanı gelmiştir! ‘Tarihsiz halk olmaz, topraksız kök olmaz’ atasözünün anlamını anlayalım ve büyük bir milletin torunları olarak tarihimize sahip çıkalım ve saygı duyalım!”

 

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024