×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Çavuşoğlu: Küresel Zorluklar Göç Baskısını Artırıyor

New York'ta bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Uluslararası Göç Diyaloğu' Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Küresel zorluklar ve çatışmalar, çaresiz insanların üzerindeki göç baskısını artırıyor' dedi.

Gündem Türkiye 31/03/2023 13:52 31/03/2023 13:52

A- A+

New York'ta bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Uluslararası Göç Diyaloğu' Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Küresel zorluklar ve çatışmalar, çaresiz insanların üzerindeki göç baskısını artırıyor' dedi.

 

New York'ta bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Uluslararası Göç Diyaloğu' Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Küresel zorluklar ve çatışmalar, çaresiz insanların üzerindeki göç baskısını artırıyor' dedi. Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü Antonio Vitorino'ya Türkiye'deki yıkıcı depremlerde gösterdiği dayanışma için teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, Hatay'da depremde hayatını kaybeden 3 IOM personeli ve ailesi için de başsağlığı diledi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, “Küresel zorluklar ve çatışmalar, çaresiz insanların üzerindeki göç baskısını artırıyor. Ben bu zorlukları 3'lü gıda krizi olarak tanımlayacağım. Sizlerle birlikte bunların açıklamalarını paylaşacağım. İlk olarak, insanlar için bir gıda krizinden bahsediyoruz. Ukrayna'daki savaş küresel arzı kritik bir seviyeye getirdi. Biz devreye girdik, BM ile Karadeniz Tahıl Girişimi çerçevesinde dünyadaki tüm hanelere yardım ediliyor ve etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamak için çabalarımızı sürdüreceğiz. İkinci olarak da küresel ekonomi için bir gıda krizinden bahsetmek mümkün. Yüksek faiz oranları ve enflasyon uluslararası camiada ulusların yatırımlara, fonlara ve kredilere erişimini zorlu hale getiriyor. Aynı zamanda atık gibi çevresel sorunlar varlığımızı tehdit ediyor. Gayrisafi yurt içi hasılaya oranla kalkınma yardımlarında ilk üç bağışçıdan biri olarak ekonomilerin vatandaşlara hizmet verebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Öte yandan, Türkiye'nin bir merkez olarak Türkiye'nin bir merkez olarak ortaya çıkan rolü, bölgemizde ve ötesinde enerji istikrarına katkıda bulunuyor.” İfadelerine yer verdi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024