×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Ata Tohumları Sayesinde 30 Milyon Lira Gelir !

Muğla’da üreticilere Ata Tohumu Projesi kapsamında dağıtılan ücretsiz fideler sayesinde 30 milyon lira gelir elde edildi.

Yaşam Ekonomi Türkiye 16/09/2023 13:35 16/09/2023 13:35

A- A+

Muğla’da üreticilere Ata Tohumu Projesi kapsamında dağıtılan ücretsiz fideler sayesinde 30 milyon lira gelir elde edildi.

Muğla'da, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Ata Tohumu Projesi" kapsamında üreticilere ücretsiz dağıtılan domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun ve karpuz gibi fidelerden 30 milyon lira gelir elde edildi.
Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Sebzecilik Şubesinde yetiştirilen 2 milyona yakın fide, 1728 çiftçiye dağıtıldı.
Domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun ve karpuz gibi fideleri eken üreticiler, hem verimden hem de satış fiyatından memnun kaldı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Tarım ve Orman Bakanlığınca 1963'ten bu yana özel silolarda korunan ata tohumlarından fide elde edildiğini söyledi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 3 yıldır Ege Tarımsal Bölge Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüttüklerini belirten Saylak, "Proje ile hedef, geçmişte geleneksel yöntemlerle üretilen ata tohumlarımızın lezzetini, bereketini, bolluğunu yeniden üreticilerimizle, sofralarımızla buluşturmaktı. Hakikaten beklenenin üzerinde bir verim aldık." dedi.
Yaklaşık 1 milyon 450 bin liralık bir proje yürüttüklerini kaydeden Saylak, "Bunun yaklaşık yüzde 75'ini Bakanlığımız hibe etti. 1 milyon 100 bin lirasını bakanlığımız karşıladı. 350 bin lira civarında bir rakamı da üretici katkısıyla aldık. Aynı zamanda 500 bin fideyi de 'balkonlarımızda yetişsin' diye Bodrum, Marmaris, Menteşe, Milas, Fethiye gibi sahil ilçelerimizde de dağıttık." diye konuştu.
Saylak, üreticilerin de ata tohumu fidelerinden ve veriminden memnun kaldıklarını kaydetti.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024