×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Asean Ankara Grubu, Bakan Yumaklı’yı Ziyaret Etti.

Bakan Yumaklı, Asean Ankara Grubu Büyükelçileri ve Maslahatgüzarlarını Kabul Etti.

Gündem Dünya Bilim-Teknoloji Türkiye Türk Dünyası 03/08/2023 18:32 04/08/2023 14:26

A- A+

Bakan Yumaklı, Asean Ankara Grubu Büyükelçileri ve Maslahatgüzarlarını Kabul Etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Ankara Grubu Büyükelçileri ve Maslahatgüzarlarını, Bakanlık'ta ağırladı. Yumaklı, görüşmede Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde gösterdikleri gayret ve yardımlar için ASEAN Ankara Grubu ülkelerine teşekkür etti. Asya'nın dünyada önemli bir bölge haline geldiğini dile getiren Yumaklı, “Asya bölgesiyle ilişkilerimizin ekonomiden, bilim ve teknolojiye, gıda ve tarımdan turizme, eğitimden kültür ve sanata kadar her alanda geliştirilmesini bir dış politika önceliği olarak değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, ASEAN'ın 50. yıl dönümünde Türkiye'nin Sektörel Diyalog Ortaklığı statüsü kazanmasının anlamlı olduğunu vurgulayarak “ASEAN ülkeleri için üç kıtaya ulaşımın anahtarı olan Türkiye, halklarımızın refahını ve mutluluğunu etkileyen her konuda ASEAN'ın doğal ortağıdır. Ülkemizin müstesna konumu, ASEAN ülkelerindeki tarımsal ürünlerin Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyaya ulaştırılması konusunda çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Türkiye, tarım alanındaki yüksek üretim kapasitesi ve bilgi birikimiyle de ASEAN'a önemli katma değer sağlayabilecek özelliklere sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Sektörel Diyalog Ortaklığı kapsamında hazırladıkları “Türkiye ile ASEAN Ülkeleri Arasında Tarım Sektöründe İklim Değişikliğine Uyum Konusunda İş birliği Fırsatlarını Tanıtmak İçin Deneyim Paylaşımı Projesi" önerisini ASEAN Sekretaryasına sunduklarını açıklayan  Yumaklı, “Bu proje ile iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı Bakanlığımız ile ASEAN üyesi ülkeler arasında iş birliği olanaklarını artırmayı hedefliyoruz." şeklinde açıkladı.

Bakan Yumaklı, önümüzdeki dönemde ASEAN ülkeleri ile tarım ve ormancılık bakımından ilişkilerin geliştirilmesine yönelik teknik iş birliğine hazır olduklarını da bildirdi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ

haber yazılımı | Copyright © 2024